Workshop: Time Tricks (8+)

Door: JEF

Workshop Zelf experimenteren, creëren, beleven en een kritische blik ontwikkelen op film en audiovisuele media? Boek dan de workshops die we aanbieden i.s.m. JEF!

Net zoals Captain Nova leer je in deze workshop hoe je de tijd naar jouw hand kan zetten. Alles is mogelijk. Hou de tijd voor de gek met behulp van special effects: versnel, vertraag of rewind. Jij houdt de tijd voor de gek! Je gaat aan de slag met iPads om beelden te manipuleren. Je experimenteert met slow motion, timelapse en reverse. Zo ontdek je het krachtige effect van deze technieken. Met je langgerekte zweefsprongen en vliegensvlugge sprints lijk je wel een superheld. En dankzij de reverse techniek krijg je zowaar echte toverkracht.

PRAKTISCH

We experimenteren voor het eerst met workshops bij films. De workshop 'Time Tricks' duurt één dagdeel (min. 2u, max. 3.5u, inclusief pauze) en gaat door op je school. Download de technische fiche zodat je weet wat je als school moet voorzien (bv. voldoende grote ruimte, beamer, ...). Klasgroepen bestaan uit maximaal 25 leerlingen en één gratis begeleider. Respecteer deze aantallen, anders loop je het risico dat de lesgever niet voldoende werkmateriaal bij zich heeft.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor workshops is iets anders dan bij films; reserveer via Weg Met De Klas eender welk moment. De speelmomenten zijn richtdata, die kunnen achteraf nog veranderen. We willen dit jaar experimenteren met het aanbod en kijken hoeveel interesse er is in workshops. Daarom organiseren we maximum 4 speelmomenten per workshop. Wij maken na het afsluiten van de inschrijving een planning die 1) zo logisch mogelijk is voor de lesgever, 2) aanvragen zo veel mogelijk bundelt, 3) rekening houdt met het moment waarop je klas de film gaat kijken.


Het is niet nodig om vooraf de film ‘Captain Nova’ te bekijken, maar we geven voorrang aan scholen die ook inschrijven voor de filmvertoning van 'Captain Nova'.


Credits

JEF

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  210 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 JEF workshop technische fiche Time Tricks.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Inschrijvingen zijn afgesloten


 
 
Weg met de klas! is een initiatief van en