Arne Sierens – Mouchette (15+)

Door: Arne Sierens
© Sara De Graeve

Theater 'Mouchette' veroverde de podia in 1990 en zette Arne Sierens als auteur op de kaart. Iets meer dan 30 jaar later gaf hij het stuk een remake naar inhoud en vorm. Maar de essentie bleef: hoop en ontroering, ondanks de hardheid en de droefheid.

Zij is 14 en moet door mama’s ziekte voor haar jonge zusje en het huishouden zorgen. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich laat horen.

Wanneer ze elkaar ontmoeten ontstaat ongewild een band. Zij verstrikt zich in leugens en uitvluchten, hij blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Zo komt hij te weten dat zij droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.


Taalicoon: 4

PRAKTISCH: AVONDVOORSTELLINGEN
Deze voorstelling bieden we ook 's avonds in het reguliere circuit aan. Info via www.cccnovawetteren.be. Reserveer door een mailtje te sturen naar schooltheater@wetteren.be.

Leerlingen kunnen individueel komen (bv. in het kader van esthetica) of in beperkte groepjes met een leerkracht. Leerlingen hebben recht op het jongerentarief, leerkrachten betalen de standaardprijs of kunnen hun vriendenabonnement gebruiken. Vanaf 10 personen krijg je €1 korting per ticket. Tip: informeer bij de leerlingen of ze recht hebben op het UiTPAS kansentarief, dan betalen ze slechts €1.5 voor een ticket. Weten ze het zelf niet, dan kan je een lijst met namen doorgeven via mail en controleren wij het.


Credits

Spel: Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Regie en tekst: Arne Sierens
Muziek: Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard
Decor : Guido Vrolix
Productie : Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  85 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling
Prijzen avondvoorstelling op www.ccnovawetteren.be

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 20221201_doc_Interview_Arne Sierens_Mouchette.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Inschrijvingen zijn afgesloten
do 01.12.2022 14:00 - 15:25 CC Nova (Molenstraat 2B, 9230 Wetteren) volzet
do 01.12.2022 20:00 - 21:25 CC Nova (Molenstraat 2B, 9230 Wetteren) 20 Inschrijvingen zijn afgesloten


 
 
Weg met de klas! is een initiatief van en