NIEUWE DATUM - Speelman - Pluche 2.0 (Livestream)

Door: Speelman
© Sonja Sleurs

Theater Speelman herwerkte de geliefde productie 'Pluche' tot een interactief stream-plezier voor kleuters. De acteurs (én knuffels van de kinderen) spelen live op het podium van CC Nova. Tegelijkertijd volgen de kinderen via streaming de voorstelling in de klas.

Is er enige vorm van leven mogelijk?!
Zou het kunnen?
Of is het gewoon absurd?

De Ursus adulans ad dormiendum -vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel- bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic. Maar voor het overgrote deel (95%) uit… pluche!

Getuigenissen van extreem jonge mensen vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche! Deze grote groepen individuen komen van over heel de wereld met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen.

De vraag dringt zich steeds dwingender op… Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht? Met andere woorden… Leven ze???

‘Pluche 2.0’ is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie, veel fantasie! Met de eigen knuffels in de hoofdrol!


INTERACTIEF
Deze coronaproof theaterproductie wordt live in CC Nova gespeeld. De kindjes volgen de voorstelling in hun klasje via livestream. Via het scherm zien ze dat hun eigen knuffels meespelen in de voorstelling. Zo wordt er een gevoel van betrokkenheid en interactie gecreëerd, vergelijkbaar met een live voorstelling.

PRAKTISCH
4 klasjes (al dan niet van dezelfde school) kunnen tegelijkertijd de voorstelling volgen. Per klasgroep dient een (klas)lokaal technisch voorbereid te worden. Als leerkracht krijg je een handleiding met daarin een link naar de voorstelling. In 1 klik word je verbonden met het gezelschap.

TECHNISCH
Als leerkracht krijg jij, of de technieker van je school, begeleiding bij de technische voorbereiding: 2 weken voor de voorstelling ontvang je een handleiding waarin beschreven staat wat er technisch nodig is voor het opzetten van een stream. 1 week voor de voorstelling belt een technieker van CC Nova je op om de technische benodigdheden te overlopen en in orde te brengen. Indien gewenst, kunnen onze techniekers bij jou op school komen helpen bij de installatie. 20min voor de start van de voorstelling (tijdens de speeltijd) neemt het gezelschap telefonisch contact op met jou. Dan word je, via de stream, een laatste keer rechtstreeks gebrieft en wordt gecontroleerd of het beeld en geluid goed werken. Na de speeltijd kan de voorstelling beginnen.

BENODIGDHEDEN
Internet: via kabel, géén WiFi.
Beeld én geluid: webcam + scherm (moet geluid kunnen uitsturen, bv. smartboard, tv, projector, beamer, voorzie eventueel een hdmi-kabel) + computer (om voorstelling via webbrowser te ontvangen).


Credits

Concept, regie en muziek: Stan Reekmans 
Spel: Stan Reekmans en Tineke Caels 
Spelcoach: An Hackselmans 
Poppenspelcoach: Willem Verheyden 
Video/installatie: Gert-Jan Biasino 
Licht & Geluid: Alexander Coppenolle 
Realisatie decor: Martijn Megens 
Met dank aan: CC Brasschaat, Tutti Fratelli, CC Palethe Overpelt, Rataplan, Borgerhout en deStudio Antwerpen

Doelgroep(en):
1KK Kleuter - 1ste kleuterklas
2KK Kleuter - 2de kleuterklas
3KK Kleuter - 3de kleuterklas


Duur:  40 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap_Pluche.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren
ma 31.05.2021 14:00 - 14:40 Op je eigen school - online voorstelling 180 Log in om te kunnen reserveren
di 01.06.2021 10:30 - 11:10 Op je eigen school - online voorstelling 223 Log in om te kunnen reserveren
di 01.06.2021 14:00 - 14:40 Op je eigen school - online voorstelling 194 Log in om te kunnen reserveren


 
 
Weg met de klas! is een initiatief van en