VOLZET - Aardvork - Henry goes digital

Door: Aardvork i.s.m. Mediaraven en HET LAB - Hasselt

Muziektheater 'Henry Goes Digital' is een unieke combinatie van kijken én doen over quarantaine, pandemie en hoop - in 1669 en nu.

De Britse componist Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague Londen trof in 1669. Met dit biografisch gegeven is de pestepidemie - in tempore non suspecto - een centraal element van de muziektheatervoorstelling 'Henry' geworden. Meer nog: ook het 'mondmasker' van zijn tijd, het 'pestmasker', krijg een hoofdrol.

De voorstelling focust niet alleen op wat zo'n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe de kleine Henry die crisis overwint: met verbeelding, hoop en schoonheid. Henry verzint de zotste verhalen en de mooiste melodieën bij elkaar, maar kan hij zijn angst voor 'buiten' ook de baas worden?


HENRY GOES DIGITAL
Deze coronaproof versie van 'Henry' bestaat uit 4 korte filmfragmenten van 10 à 15 min., afgewisseld met muzische en artistieke opdrachten die de kinderen in klasverband of thuis kunnen doen. De voorstelling is aangepast aan het medium film en speciaal voor dit project opgenomen en gemonteerd.

Aardvork levert alle materiaal aan: filmpjes, opdrachten, werkmateriaal, ... In de lesmap staat extra achtergrond, extra opdrachten, koppeling aan de eindtermen en leerplandoelstellingen. De kinderen (of de leerkracht in de klas) kiezen zelf waar ze wanneer mee aan de slag gaan. 'Henry goes digital' is een unieke combinatie van kijken en doen.

HOE WERKT HET?
Na reservatie krijg je als leerkracht de URL van een webpagina waar het hele project zich stap voor stap ontvouwt. Daar vind je ook extra tips, uitbreidingen en downloads van het werkmateriaal. Voor de filmpjes krijg je een persoonlijk wachtwoord voor de door jou gekozen werkperiode. Per post ontvang je in de school al het fysieke werkmateriaal. Je kan zelf kiezen hoe je als leerkacht het project indeelt in de lestijd en welke opdrachten je wel of niet aanpakt in de klas. Het project duurt minimaal 60 min (enkel de filmfragmenten) en maximaal 4 lesuren (de filmfragmenten + alle opdrachten).


Credits

Tekst & Regie: Koen Boesman
Spel & Zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Toetsen & Spel: Elisabeth De Loore
Decor & Kostuums: Jana Roos
Camera & Montage: Mediaraven
Educatief materiaal: Koen Boesman
Met ondersteuning van: Stad Gent & CC Nova (Wetteren)

Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling
Gratis voor leerkrachten

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 19.04.2021 10:30 - 11:30 Op je eigen school - online voorstelling 27 Log in om te kunnen reserveren


 
 
Weg met de klas! is een initiatief van en