Verkiezingen 2024: politiek debat

© Freepik

Lezing Hoe weet je welke partij of politicus jouw stem verdient? Tijdens een politiek debat voor de zesde- en zevendejaars van de Wetterse secundaire scholen verduidelijken de zeven grote, Vlaamse partijen hun standpunt. VRT-journaliste Meryem El Mandoudi modereert. De vragen worden voorbereid door de leerlingen.

2024 wordt een speciaal verkiezingsjaar. Op zondag 9 juni brengen we onze stem uit voor de verkiezingen op Europees, Vlaams en federaal niveau. Op zondag 13 oktober trekken we naar de stembus voor het lokaal en provinciaal niveau.

 

Hoe bepaal je welke partij of welke politicus jouw stem verdient? Welke standpunten nemen de grote partijen in? Tijdens een verkiezingsdebat nodigen we van de 7 grote Vlaamse partijen een vertegenwoordiger uit op het podium.

 

Meryem El Mandoudi (journaliste van de VRT-nieuwsdienst en voormalig Karrewiet-anker) modereert het debat. De leerlingen bepalen waarover de politici in gesprek gaan: elke deelnemende klas bereidt een reeks vragen voor. Die vragen dienen als basis voor het debat.

Om zoveel mogelijk leerlingen de kans te geven om aan het debat deel te nemen, organiseren we twee sessies.

 

De politici op het podium representeren een veelheid aan opinies. Om eenzelfde mix in het publiek te verkrijgen, mengen we groepen van diverse scholen.

 

Op Verkiezingen 2024 | Wetteren (bibliotheek.be) bundelen we enkele educatieve pakketten om in de klas rond de verkiezingen aan de slag te gaan. Deel je graag jouw lesmateriaal? Stuur een mailtje naar educatie.bibliotheek@wetteren.be.

 

Heb je een vraag of opmerking bij jouw reservering? Mail dan naar educatie.bibliotheek@wetteren.be.

Credits

Het politieke debat is een organisatie van jeugddienst en bibliotheek Wetteren, met steun van cc Nova.

Via een Dynamo2-project werkte een klas van Campus Kompas samen met jeugdtheater Larf!

Doelgroep(en):

6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 22-05-2024 09:00 - 10:00 CC Nova 9 Log in om te kunnen reserveren
wo. 22-05-2024 10:30 - 11:30 CC Nova 60 Log in om te kunnen reserveren
Weg met de klas! is een initiatief van en