Informatie

Tips voor leerkrachten

Wees op tijd!

We vragen dat de klasgroepen 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd voor de aanmelding: de verantwoordelijke leerkracht geeft bij aankomst het juiste aantal leerlingen en begeleiders door. Van zodra de voorstelling begonnen is, wordt er niemand meer toegelaten in de zaal. Zit je vast in het verkeer? Of zijn er problemen met de bus? Verwittig dan zo snel mogelijk het cultureel centrum. In de mate van het mogelijke laten we de voorstelling dan iets later starten. De wachttijd houden we echter uiterst beperkt. We willen immers de timing van de andere groepen niet in de war brengen. Is jouw groep te laat voor de voorstelling? Dan zal de school toch de gereserveerde plaatsen moeten betalen.

Zo hoort het in de zaal

Wanneer alle klassen aanwezig zijn zal het personeel van CC Nova de leerlingen naar hun plaats begeleiden. De medewerkers geven teken wanneer de zaaldeuren open mogen. Als begeleidende leerkracht ben je verantwoordelijk voor het toezicht van de leerlingen. We rekenen erop dat de leerkrachten het rustig verloop van de voorstelling mee helpen verzekeren. Daarom dringen we er ook op aan dat de leerkrachten tijdens de voorstelling plaatsnemen tussen de leerlingen. Ook bij het  begeleiden in de zaal helpen de leerkrachten actief mee om iedereen een plaats te geven.

Etiquette
Kinderen en jongeren beleven voorstellingen vaak net iets anders dan volwassenen. Het is zelden muisstil in de zaal. Dat is op zich ook niet zo erg. Vaak is voortdurend ge-"ssst" storender dan stil gefluister. Merk je dat leerlingen opgewonden reageren op de voorstelling, meezingen, klappen of over de voorstelling praten? Dan hoef je als leerkracht niet tussen te komen. Let op, dit wil niet zeggen dat je als leerkracht niets meer hoeft te doen. Merk je dat gefluister niet meer over de voorstelling gaat, leerlingen rechtstaan in hun stoel of op andere manieren storen, dan mag je er uiteraard wel iets van zeggen.

Denk eraan
- Jassen, tassen en rugzakken neem je niet mee in de zaal. Het gebruik van de vestiaire is verplicht omwille van de brandveiligheid.
- Het is verboden snoep, kauwgom, eetwaren of drank in de zaal mee te nemen.
- Vergeet niet jouw GSM uit te schakelen in de theaterzaal. Fotograferen en film- of geluidsopnames maken, is niet toegelaten.

Extra faciliteiten

In de theaterzaal zijn een paar plaatsen voor mensen in een rolstoel. Deel dit mee bij de reservatie zodat we de plaats kunnen vrijhouden.


De theaterzaal is vanaf de vierde rij uitgerust met een ringleiding. Bezoekers met een hoorapparaat hebben via de T-stand automatisch ontvangst.

 

 

Weg met de klas! is een initiatief van en