Informatie

Educatief aanbod

Lesmappen

Een goede omkadering bij een schoolvoorstelling kan een wereld van verschil maken. Een goeie voorbereiding in de klas zorgt voor een betere beleving van de voorstelling. Leerlingen én leerkrachten zijn meer gemotiveerd en bovendien nieuwsgieriger naar de voorstelling. Daarom proberen we bij elke voorstelling een lesmap te voorzien. Daarin vind je didactische opdrachten waar je als leerkracht zowel voor als na de voorstelling mee aan de slag kan gaan. Uit ervaring weten we dat leerlingen die vooraf geen omkadering in de klas kregen, vaak moeilijkheden ervaren tijdens het volgen van een voorstelling. 

Het lesmateriaal wordt vooraf doorgestuurd naar de communicatiepersoon van de school, of diegene die de inschrijving in orde bracht. Je kan de lesmappen ook steeds terugvinden op ons Weg met de klas platform. Bezoek deze website geregeld, want sommige lesmappen zijn nog niet in ons bezit en worden pas later aan dit platform toegevoegd. Een paar weken voor de voorstelling ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de lesmap.

TIP:

Ga als klas actief aan de slag met de voorstelling. Probeer de kinderen voor te bereiden op hun theaterbezoek: praat over het bezoek, over het onderwerp van de voorstelling, doe er een activiteit rond. Leerlingen zullen hierdoor des te gemotiveerder zijn en vol spanning uitkijken naar hun bezoek aan CC Nova.

De lesmap die je vindt bij de downloads op de pagina van de film of voorstelling kan een voorbereiding zijn, maar soms ook louter een naverwerking. Een lesmap kan zeker en vast helpen bij een thematische of inhoudelijke verwerking van de voorstelling of kan wat meer info geven over het gezelschap. Op de pagina van de voorstelling kan je ook steeds recensies terugvinden, indien deze er zijn uiteraard. Ook dit kan helpen om de voorstelling beter te 'begrijpen'.


Voor De Show

Voor de lagere scholen is er ook nog het digitale theaterspel Voor De Show. Het theaterspookje Theo neemt de leerlingen op sleeptouw en bereidt hen met prikkelende en creatieve opdrachten voor op de voorstelling. Je speelt het spel in de klas, aan het digibord of met een laptop en projector, vóór je met je leerlingen naar een voorstelling komt kijken. De spelopdrachten worden telkens aangepast aan de voorstelling waar je naartoe gaat.

Surf naar www.voordeshow.be, selecteer CC Nova en de voorstelling waar je naar gaat kijken. Vul ook je school en klas in. Welke opdrachten beschikbaar zijn, hangt af van welke opdrachten de theatermaker relevant vindt.

We maakten een korte handleiding, zodat je als leerkracht snel aan de slag kan. Die vind je hier. Wil je graag de volledige handleiding? Die vind je op het leerplatform van Cultuurconnect. Duid aan dat je leerkracht bent en je kan het spel stap voor stap doorlopen. Kan je er toch nog niet aan uit? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Theo

 

Feedback

Was de voorstelling leuk, mooi, saai, moelijk, grappig, triestig, toegankelijk, herkenbaar, bruikbaar, ...?

Na de voorstelling wordt er een evaluatiemail verstuurd naar de persoon die de reservatie in orde bracht. Het is voor ons een manier om na te gaan hoe jullie de voorstelling ervaren hebben. Ook de gezelschappen zijn erg dankbaar voor deze feedback!

We stellen het bijgevolg heel erg op prijs als je even laat weten wat de leerlingen en de leerkrachten ervan vonden. De reacties spelen een rol bij het programmeren van latere voorstellen. Grijp dus zeker je kans om je stem te laten horen!

Weg met de klas! is een initiatief van en