Informatie

Educatief aanbod

Lesmappen

Een goede omkadering bij een schoolvoorstelling kan een wereld van verschil maken. Een goeie voorbereiding in de klas zorgt voor een betere beleving van de voorstelling. Leerlingen én leerkrachten zijn meer gemotiveerd en bovendien nieuwsgieriger naar de voorstelling. Daarom proberen we bij elke voorstelling een lesmap te voorzien. Daarin vind je didactische opdrachten waar je als leerkracht zowel voor als na de voorstelling mee aan de slag kan gaan. Uit ervaring weten we dat leerlingen die vooraf geen omkadering in de klas kregen, vaak moeilijkheden ervaren tijdens het volgen van een voorstelling. Dit zou natuurlijk spijtig zijn.

Het lesmateriaal wordt vooraf doorgestuurd naar de communicatiepersoon van de school, of diegene die de inschrijving in orde bracht. Je kan de lesmappen ook steeds terugvinden op ons Weg met de klas platform. Bezoek deze website geregeld, want sommige lesmappen zijn nog niet in ons bezit en worden pas later aan dit platform toegevoegd. Een paar weken voor de voorstelling ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de lesmap.

Voor De Show

Voor de lagere scholen is er daarnaast ook nog het digitale theaterspel Voor De Show. Het theaterspookje Theo neemt de leerlingen op sleeptouw en bereidt hen met prikkelende en creatieve opdrachten voor op de voorstelling. Je speelt het spel in de klas, aan het digibord of met een laptop en projector, vóór je met je leerlingen naar een voorstelling komt kijken. De spelopdrachten worden telkens aangepast aan de voorstelling waar je naartoe gaat.

Surf naar www.voordeshow.be, selecteer CC Nova en de voorstelling waar je naar gaat kijken. Vul ook je school en klas in. Welke opdrachten beschikbaar zijn, hangt af van welke opdrachten de theatermaker relevant vindt.

We maakten een korte handleiding, zodat je als leerkracht snel aan de slag kan. Die sturen we je op. Wil je graag de volledige handleiding? Die vind je op het leerplatform van Cultuurconnect. Duid aan dat je leerkracht bent en je kan het spel stap voor stap doorlopen. Kan je er toch nog niet aan uit? Aarzel dan niet om ons te contacteren via lobke.dewinne@wetteren.be of 09 365 20 22.

Weg met de klas! is een initiatief van en